Kuidas kosmeetikat õigesti säilitada: 9 olulist reeglit.

heading_title

Kuidas kosmeetikat õigesti säilitada: 9 olulist reeglit.


Kaunim sugupool ei kujuta oma igapäevaelu ette ilma kosmeetikatoodete kasutamiseta. Selle rohkus viib sageli paljude toodete riknemiseni. Probleemi vältimiseks on oluline järgida teatud reegleid kosmeetika nõuetekohase säilitamise osas.


1. Kosmeetikatoodete kõhklev käitlemine võib innustada teid ostma spetsiaalselt ilutoodete jaoks mõeldud külmkambrit. Sellistes seadmetes töödeldakse riiuleid ja pindu desinfitseeriva kattega, mis takistab mikroobide tungimist kreemidesse ja losjoonidesse. Sinna seadistatud 12-kraadine temperatuur lükkab nende riknemist pikaks ajaks edasi.


2. Ärge jätke kosmeetikat vannituppa. Erandiks on hügieenitooted šampoonide, dušigeelide ja pesuvahendite kujul. Teisi tooteid peetakse väga tundlikeks ja sageli muutuvad temperatuurid vähendavad nende säilivusaega paratamatult.


3. Ükskõik, kui kvaliteetne on ostetud kosmeetika, ei säili need igavesti. Seetõttu on väga oluline pöörata tähelepanu aegumiskuupäevale. Vastasel juhul on riknenud toodetel naha seisundile negatiivne mõju. Pärast avamist saab toodet säilitada kuuest kuust aastani.


4. Iga kosmeetikatoode pakendil on alati märgitud säilitamistingimused, mida tuleb vaieldamatult järgida. Niisiis, kui kreem on pikka aega päikesekiirte või lampide valguse all, muutub selle koostis halvemaks. Seetõttu on kosmeetikatoodete hoiuks soovitatav eraldada ruum suletavas kapis.


5. Purgid ja tuubid peavad alati olema suletud. Nende pikk viibimine avatud kujul mõjutab negatiivselt sisu omadusi. Lisaks võivad mikroobid tungida sisse, põhjustades nahapõletikku.


6. Paljude kosmeetikatoodetega müüakse kaasa spetsiaalsed spaatlid. Sellised vahendid on vajalikud selleks, et toode püsiks pikka aega puhas. On hädavajalik kasutada spaatlit, puhastades seda 1-2 korda nädalas.


7. Kosmeetikat ei tohiks hoida tavalises külmkapis. Selle vea teevad paljud neiud, uskudes, et nii saavad nad selle säilivusaega pikendada. Tegelikult on kõik teisiti. Külmkapi temperatuur vähendab oluliselt ilutoodete efektiivsust.


8. Need, kellele meeldib kosmeetikavahendeid kotis kanda, peavad ka sellest halvast harjumusest loobuma. Talvel kipuvad need veidi külmuma ja suvel muutub nende struktuur. Selline hooletu suhtumine muudab vahendid kasutuskõlbmatuks.


9. Kosmeetikatoodete ebaõigest säilitamisest võib märku anda nende lõhn. Enamikul hooldusvahenditest on alati nõrk meeldiv lõhn. Selle muutus on signaal toote riknemisest ja selle edasine kasutamine võib põhjustada palju nahaga seotud probleeme.


Sarnased artiklid

Kuidas valida õige jumestuskreem?

Kuidas valida õige jumestuskreem?

Jumestuskreemist on saanud naiselikkuse lahutamatu osa. Paljud tüdrukud kasutavad seda igapäevaselt...

Millal osta kortsudevastane kreem?

Millal osta kortsudevastane kreem?

Kaasaegsed ilustandardid nõuavad, et oleksime praktiliselt igavesti noored ja nahk peaks olema alati sile ja õrn...

11 meigitoodet kiireteks muudatusteks

11 meigitoodet kiireteks muudatusteks

Jumestuskreem, põsepuna, lauvärv, ripsmetušš, huulepulk on standardsed klassikalised kosmeetikavahendid...

Kuidas meigipintsleid korralikult hooldada?

Kuidas meigipintsleid korralikult hooldada?

Kvaliteetse õhtu- ja päevameigi loomiseks vajate lisaks professionaalsele kallile kosmeetikale...

Kuidas raseduse ajal enda eest hoolitseda?

Kuidas raseduse ajal enda eest hoolitseda?

On levinud arvamus - lapse ootamise ajal on parem kosmeetiline nahahooldus lõpetada ja mitte...