Kuidas raseduse ajal enda eest hoolitseda?

heading_title

Kuidas raseduse ajal enda eest hoolitseda?


On levinud arvamus - lapse ootamise ajal on parem kosmeetiline nahahooldus lõpetada ja mitte kasutada kreeme ega kosmeetikat. Sest see kõik võib esile kutsuda allergiaid ja muid hädasid. Kuid asjatundjad arvavad teisiti: selle üheksa kuu jooksul saate mitte ainult oma naha eest hoolitseda, vaid ka vajate seda! Ainult seda tuleks teha õigesti.


Raseduse ajal vajab naise nahk erilist tähelepanu. Kehas toimuvad muutused, mis muidugi mõjutavad välimust. Näol, kaelal, rinnal, käsivartel võivad ilmneda inetud pigmendilaigud. Mõnikord muutub nahatüüp - normaalne muutub kuivaks ja kuiv - rasuseks. Jalad, silmalaud, huuled paistetavad sageli.

Kõhuõõne seinad on venitatud, rind suureneb. Ja kõigi nende muutuste tagajärjel võivad kehale ilmneda atroofilised triibud - striiad, mida me nimetame lihtsalt venitusarmideks.

Ütlematagi selge - paljud naised, nii ennast peeglist vaadates, satuvad paanikasse. Aga pole vaja nii ärrituda! Kõiki hädasid saab vähendada peaaegu nullini, kui te järgite kosmeetikute nõuandeid.


Hüpoallergeenne kosmeetika on parim valik

Kuna raseduse ajal naha tundlikkus suureneb, tasub üle minna hüpoallergilise kosmeetika kasutamisele. Need on uusima tehnoloogia tooted ja tõenäoliselt ei põhjusta nende kasutamine allergiat ega ärritust.

Lisaks ei sisalda hüpoallergeenne kosmeetika kahjulikke lõhnaaineid. Ja ei ärrita lõhnataju, mis raseduse ajal väga sageli teravneb. Kuid te ei tohiks kasutada loomse - või sünteetilise päritoluga hormoonidega kreeme - need on bioloogiliselt aktiivsed ja võivad organismi kahjustada.


Dekoratiivkosmeetika kasutamist soovitatakse piirata

Dekoratiivkosmeetika kasutamist on ikka parem piirata, eriti suvel. Üldiselt tuleks kreemid valida, nagu öeldakse, lihtsamad, lihtsa valemiga, et nahka mitte üle koormata. Kõik see kehtib ka juuksehooldustoodete, palsamite, lakkide, šampoonide kohta.


Ärge loobuge ilusalongi külastamisest

Kui olete harjunud ilusalongi regulaarselt külastama, ärge loobuge sellest tervislikust harjumusest. Kuid muidugi tasub välja jätta mõned protseduurid - kõrgsageduslik teraapia, kokkupuude galvaanilise vooluga.

Fütokoorimine, modelleeriv massaaž, veeprotseduurid, rahustav, niisutav mask mõjuvad lõõgastavalt. Need on kahtlemata kasulikud ja toovad meeldivaid aistinguid nii emale kui ka sündimata lapsele.


Ilmunud venitusarmide eemaldamine on äärmiselt keeruline, seetõttu tuleks nende vältimiseks kehanahahooldusega alustada juba enne rasedust. Spetsiaalsed kreemid, geelid, seerumid sisaldavad toimeainete kompleksi, mis on mõeldud naha tugevdamiseks ja epidermise taastamiseks.


Pärast dušši tuleb neid vähemalt kord päevas hõõruda keha probleemsetesse piirkondadesse:

- kõht;

- rind;

- tuharad;

- reied.


Need kreemid pehmendavad nahka ja muudavad selle elastsemaks. Lisaks paraneb välimus, toonus suureneb.

Ärge unustage, et jalutuskäigud värskes õhus, tervisesport ja veeprotseduurid avaldavad raseda kehale kasulikku mõju. See kõik mõjutab loomulikult naha seisundit, välimust ja isegi meeleolu.


Sarnased artiklid

Kuidas valida õige jumestuskreem?

Kuidas valida õige jumestuskreem?

Jumestuskreemist on saanud naiselikkuse lahutamatu osa. Paljud tüdrukud kasutavad seda igapäevaselt...

11 meigitoodet kiireteks muudatusteks

11 meigitoodet kiireteks muudatusteks

Jumestuskreem, põsepuna, lauvärv, ripsmetušš, huulepulk on standardsed klassikalised kosmeetikavahendid...

Kuidas kosmeetikat õigesti säilitada: 9 olulist reeglit.

Kuidas kosmeetikat õigesti säilitada: 9 olulist reeglit.

Kaunim sugupool ei kujuta oma igapäevaelu ette ilma kosmeetikatoodete kasutamiseta...