5 kahjulikku koostisosa kosmeetikatoodetes

heading_title

Ilutööstus kasvab kiiresti ja me mõnikord arvame, et konkreetne toode aitab vabaneda erinevatest naha puudustest. Kuid ilu otsides on väga oluline tervist mitte kahjustada ja sellepärast me peamegi kindlasti tutvuma kosmeetikatoodete koostisega.


Parabeenid

Leidub kõigis šampoonides ja kangamaskides, lisatakse toote säilivusaja pikendamiseks. Kui parabeenide koostis on loendi lõpus, siis pole nende sisaldus kõrge. Aine on ohtlik, kuna see võib põhjustada allergilist reaktsiooni.

Parabeenid võivad mõjutada organismi hormonaalset tasakaalu. Seetõttu on nende kõrge sisaldus vastunäidustatud.


Silikoonid

Peetakse ohutuks, kuid ei ole soovitatud kombineeritud ja rasusele nahale. Sellisel juhul võivad silikoonid olla väga kahjulikud. Nad moodustavad nahale kile, mille tõttu poorid on lähevad umbe ja nahk ei saa korralikult hingata.


Formaldehüüd

Seda võib kohata paljudes niisutavates vahendites. See on kantserogeenne ja mürgine aine, mis võib põhjustada nahahaigusi. Kui see komponent esineb kosmeetikavahendi koostises, siis oleks mõistlikum sellisest tootest loobuda. Isegi väikesed formaldehüüdi kogused ärritavad silmi ja nahka.


Sulfaadid

Puhastavad täiuslikult nahka, nii et ta puhtusest kohe kuni kriuksub. Sulfaate leidub kõige sagedamini šampoonides, geelides ja nõudepesuvahendites. Aine peseb naha kaitsva kihi maha. Näo pesemine sulfaate sisaldava tootega oluliselt kuivatab näonahka.


Lõhnaained

Need võivad põhjustada allergilisi reaktsioone, astmahooge ja migreeni. Kosmeetikat valides on parem eelistada looduslikke lõhnaaineid. Sellisel juhul sisaldab koostis taimset komponenti.


Sarnased artiklid

8 viga kreemi näole kandmisel

8 viga kreemi näole kandmisel

Isegi parim täiusliku koostisega kreem ei toimi, kui seeon valesti kasutatud. Mis on siis levinumad vead ...

Näohoolduse juhend

Näohoolduse juhend

Pesemisvahendid. Naha puhastamine on näohoolduses kõige tähtsaim ja olulisem samm, ilma selleta ...

Apteegikosmeetika eelised ja puudused

Apteegikosmeetika eelised ja puudused

Apteegikosmeetikatooted on tooted, mis sisaldavad nii hooldus- kui ka ravikomponente. Eristatakse esteetilist ...