Näohoolduse juhend

heading_title

1. Esimene tase. Vajalik ja kohustuslik igale naisele.

• Pesemisvahendid. Naha puhastamine on näohoolduses kõige tähtsaim ja olulisem samm, ilma selleta ei saa te saavutada naha tervist ja ilu. Näopuhastusvahendeid on erinevates formides, iga neiu valib endale meelepärase ja nahale sobiva. See võib olla geel, vaht, piim, isegi seep, kuid mitte 

mingil juhul tavaline, vaid spetsiaalne kosmeetiline seep. Rasusele nahale on soovitatavad geelid, kuna need võivad reguleerida rasu tootmist ja puhastavad poore. Vaht ja piim sobivad kuivale nahale, need on pehmemad ja õrnemad. Normaalne nahk talub kõiki tooteid üsna hästi.

Õige näopuhastusviis on näo pesemine kaks korda päevas. Hommikul pestakse maha looduslikud ained, mida nahk öösel toodab, ja õhtul siis meiki, tolmu, mustust jne.

• Kreem. Mis on kreem ja kuidas seda kasutada, teavad kõik väga hästi. Väga skemaatiliselt saab seletada, et see koosneb veest ja rasvakomponentidest, ja selleks et need seguneksid omavahel hästi, kasutatakse spetsiaalseid emulgaatoreid. Tuleb mõista, et iga kreem niisutab ja toidab nahka. Niiskus siseneb pooridesse, samal ajal kui õlise faasi abil luuakse kile, et niiskus välja ei aurustuks. Kui purgi peal on kirjas, et kreem on niisutav, siis vee-elementide kontsentratsioon on antud kreemis suurem kui rasvade kontsetratsioon. Toitva kreemi koostises domineerivad rasvad.

Igal juhul on kreem viimane etapp ja seda kantakse peale viimasena. Kreemide hulka kuuluvad ka toonik ja emulsioon. Nende mõistete erinevused on tühised, tinglikult on need vastavalt nende konsistentsile kerged vedelad kreemid.


2. Teisel vajaduste tasemel on kolm vahendit, mida on väga soovitav oma kosmeetikakotis hoida.

• Meigieemaldaja. Põhimõtteliselt võib see rühm olla ka esimesel tasemel, kuid mitte kõik neiud armastavad meiki, nii et kõigil polegi seda vaja. Igaüks valib enda jaoks vormi, mis talle kõige rohkem meeldib: hüdrofiilne õli, mitsellaarvesi või piim meigi eemaldamiseks. Oluline märkus: pesemisvahendid ja meigieemaldajad on põhimõtteliselt kaks erinevat toodet. Kui kasutate meiki, siis peate ostma meigieemaldaja.

Võib tunduda, et pesemisvahenditega pestakse ideaalselt maha kogu meik, kaasa arvatud ripsmetušš, silmapliiats ja aluskreem, kuid tegelikult ei ole see nii. Kosmeetika lahustamine poorides on palju olulisem ja siin lihtsast pesemisest ei piisa.

• Toonik, tooner. Pesemisel kasutab enamik meist tavalist kraanivett ja meie riigis on see tavaliselt üsna kare, see tähendab aluseline. Vee pH võib ulatuda 9-10-ni ja normaalse naha PH on 5,5, seega on toonikut vaja selleks, et taastada naha pH pärast veega kokkupuudet. Tonic on Euroopa kontseptsioon, seda kasutatakse mitte ainult toniseerimiseks, vaid ka puhastamiseks. Tooniku soovitatakse tavaliselt panna vatitupsuga, samal ajal üle näo hõõrudes.

• Silmaümbruskreem. Silmalaugude nahk on väga õrn ja õhuke ning vajab erilist hoolt. Seetõttu on need kreemid, mis on spetsiaalselt selle jaoks valmistatud, mõeldud sellise naha peenuse ja eripära arvestades. Tavalised kreemid võivad probleeme ainult süvendada, poore ummistada, kortse esile kutsuda ja olukorda hoopis hullemaks muuta.


3. Juhul kui kõik ülaltoodud on teie kosmeetikakotis juba olemas, saab ka kolmandale tasemele üle minna.

• Koorijad. Need vahendid eemaldavad sarvkihi, on erinevaid tüüpe: scrub, peeling, gommage, happetoonik. Nende tegevuse põhimõte jaguneb mehaaniliseks ja keemiliseks mõjuks. Esimeses versioonis on ainult üks esindaja - scrub. Väikesi küürimisosakesi sisaldav vahend eemaldab epidermise keratiniseeritud kihti.

Keemiliste koorijate hulka kuuluvad koorimispadjad - käsnad, mis on immutatud happelise toonikuga. Gofreeritud külg tagab mehaanilise koorimise ja sile külg eemaldab surnud rakud. On olemas ka poolmehaanilise toimega vahendid, sest toodet kantakse kõigepealt näole, seejärel jäetakse see lühikeseks ajaks nahale, nii et happed saaksid toimida, ja seejärel koosseisu kuuluva tselluloosi abil saab nägu vahendist puhastada.

Ülemise surnud nahakihi eemaldamine on väga oluline, sest surnud rakud muudavad naha tuhmiks ja peale nende eemaldamist uued rakud sünteesitakse kiiremini, kasulikud ained saavad paremini mõjutada nahka, mis pole surnud rakudega kaetud.

• Essents. Kasutada pärast tooniku pealekandmist. See on selge või poolläbipaistev vedelik kerge tekstuuri ja konsistentsiga. See on sarnane toonikuga, kuid veidi kontsentreeritum ja tihedam ja on ettenähtud naga sügavamaks niisutamiseks.

• Seerum. Sisaldab tavaliselt ühte või mitut kõrges kontsentratsioonis olevat koostisosa.Toimeaineks võivad olla hüaluroonhape, tsentella, vitamiiniekstraktid, peptiidid, kollageen jne.

Kui soovite seerumit oma nahahooldusse kaasata, peate kõigepealt mõistma, mida te soovite saavutada, milliseid probleeme lahendada, et valida vajaliku toimeainega seerum.

4. Neljandal tasandil asuvad tooted, mida saab kasutada lisahoolduseks • Veespreid. Tavaline pihustatav vesi, olgu see toniseeriv või niisutav, selle koostiseks on 99 protsenti vett. Seda pihustatakse pärast pesemist näole, et nahka kiiresti niisutada. Võite selle ka ise valmistada, kui valate pihustuspudeli vett ja lisate sinna tooniku

• Maskid. Tänapäeval on tohutu valik igasuguseid maske: kangast näomaskid, alginaat- ja kilemaskid, puhastavad-, savi- kollageenmaskis, valgendava efektiga maskid ja nii edasi.

• Silmapadjakesed. Need aitavad võidelda tursete, tumedate silmaaluste vastu, niisutavad ja pinguldavad nahka. Need ei sobi pikaajaliseks hoolduseks, kuid ühekordseks hädaabiks äiteks enne tähtsat kokkusaamist neid saab täitsa edukalt kasutada.


Õigesti valitud hoolduskosmeetika võib elustada nahka, hoida heas vormis ja lahendada kõik näonahaga seotud probleemid. Valige tooted, mis sobivad teie nahatüübile, ärge olge laisad sellele iga päev aega pühendama, siis teie nahk särab ja rõõmustab teid pikka aega.


Sarnased artiklid

5 kahjulikku koostisosa kosmeetikatoodetes

5 kahjulikku koostisosa kosmeetikatoodetes

Ilutööstus kasvab kiiresti ja me mõnikord arvame, et konkreetne toode aitab vabaneda erinevatest naha ...

8 viga kreemi näole kandmisel

8 viga kreemi näole kandmisel

Isegi parim täiusliku koostisega kreem ei toimi, kui seeon valesti kasutatud. Mis on siis levinumad vead ...

Mis peab kosmeetikakotis olema: mida tuleb kõigepealt sooritada?

Mis peab kosmeetikakotis olema: mida tuleb kõigepealt sooritada?

Enne kosmeetikatoodetest rääkimist on vaja mainida meigieemaldajat. Ükski kosmeetikakott ei saa ilma ...

Apteegikosmeetika eelised ja puudused

Apteegikosmeetika eelised ja puudused

Apteegikosmeetikatooted on tooted, mis sisaldavad nii hooldus- kui ka ravikomponente. Eristatakse esteetilist ...